tiistaina, toukokuuta 12, 2009

Raha tekee pesää

Asunnonvaihto on lopulta saanut minutkin miettimään raha-asioita. Jokunen pikku sijoitus on, mutta perin kehnosti seurattuna kukin niistä on pahasti pakkasella yleisen virtauksen mukaisesti. Olisi aika tarttua mahdollisiin tilaisuuksiin, kunhan tietäisi, mistä syrjästä aloittaa. Pari kolme hyvää syrjää on tyrkyllä omassa Inernet-hakemistossa, johon on klikkauksen päähän jo poimittu talouslehtiä. Kauppalehdestä löytyi heti alkajaisiksi uutinen tosi pelimiehestä. Enpä ole tiennyt, että hän on haka sijoitusmarkkinoillakin ja että hänen yrityksensä löytyy 9. sijalla Suomen menestyvien yritysten listalta. Tässä vielä varsinainen uutinen Kaupaplehdestä:

Vaikka tenniksessä on tullut viime aikoina pettymyksiä, niin rankingsijoituksen tippuminen ei näytä vaikuttavan tennisässä Jarkko Niemisen yhtiön menestykseen.

Jarkko Nieminen Oy:n viime vuoden liikevaihto kasvoi 1,5 miljoonalla eurolla (41 %) ja ylitti jo 5 miljoonan euron maagisen rajan. Vaikka yhtiön kasvu oli vahvaa, niin tulosta kertyi kuitenkin vain puolet edellisen vuoteen verrattuna. Yhtiön viime vuoden tulos verojen jälkeen oli 223 tuhatta euroa.

Pelimies Jarkko Niemisen harjoittaa yhtiössään myös arvopaperikauppa, sillä yhtiöltä löytyy taseestaan rahoitusarvopapereita 234 tuhannen euron arvosta. Lisäksi sijoituksista löytyy vielä lisää osakkeita tasearvoltaan 729 tuhatta euroa.

Yhtiö on kirjannut viime vuoden tuloslaskelmaansa "turskaa" arvopapereiden arvonalentumisina 21 tuhatta euroa, joten Jarkkokaan ei ole selvinnyt ihan kuivin jaloin pörssimyllerryksessä.

Osinkoja Jarkko nosti yhtiöstään viime vuonna 170 tuhatta euroa. Osingonjakokelpoisia vapaita omia pääomia yhtiöön jäi edelleen 1,6 miljoonaa euroa, joten myös tulevien vuosien osinkovirta vaikutta turvatulta.

Jospa minäkin vielä saisin itsestäni irti joitakin järkeviä tekoja omien sijoitusteni kartuttamiseksi.

3 kommenttia:

vanski kirjoitti...

Luuletko??! Minulla on YKSI ystävätär , joka on sijoittanut osakkeisiin ja hän istuu koneen ääressä tarkistamassa JOKA päivä tilinsä ! Myy ja ostaa. Tuntuu olevan jännää puuhaa.. onnea vaan .Tai sitten rupeat pelaamaan -vaikka pingistä...

Lissu kirjoitti...

Taidan tosiaan olla paremminkin ping-pong-sarjaa kuin minkäänmoinen peluri rahakuvioissa. Ei onnistu meikäläiseltä päivittäinen treidaaminen - ainakaan näillä näkymin.

Lissu kirjoitti...

Mutta rahanpesu onnistuu! Se tuli todistetuksi, kun nakkasin farkut pesukoneeseen tarkastamatta taskuja. Viiden euron seteli kestää mainiosti 40-asteisen kirjopyykin ja kuivui siinä kuin pöksyt. Raha rypistyi jonkin verran, mutta silitysraudalla en siihen kajoa.