lauantaina, toukokuuta 30, 2009

Pyhän Katariinan poluilla

Kymmenisen kilometriä on tänään tallusteltu iki-ihanissa maisemissa. Ne löytyvät Kaarinan kunnan alueelta, siis kappaleen matkaa Turusta Helsinkiin päin. Kuva on näköalapaikalta, jolle on rakennettu myös korkea maisematorni. Mutta sen juureltakin näkee kauas merelle. Kuiva kangasmetsä lumoaa koruttomuudellaan. Siellä täällä pilkistää keloja, mikä korostaa paikan ikiaikaisuutta.
Retkeilyreitistöä on runsaat parikymmentä kilometriä, joten toiseksi ja kolmanneksikin kerraksi riittää vielä ennestään koluamattomia polkuja. Reitistö on aiheellisesti saanut komean nimen: Pyhän Katariinan polut. Niiden varrelta löytyy muistomerkkejä kuten prossikautinen hiidenkiuas ja Suomen sodan aikainen Lemun taistelun muistopaikka.

Reitistön on toteuttanut Kaarinan Partiolaiset ry (KaaPa). Muina yhteistyötahoina hankkeessa ovat mukana Kaarinan kaupunki sekä Varsin Hyvä ry, joka toimii maaseudun kehittäjänä Turun ympäristössä. Hankkeen rahoittaja, Varsin Hyvä ry, toteuttaa Varsinais-Suomen alueellista maaseutuohjelmaa, jonka Kaikki käden ulottuvilla -kehittämisohjelman tavoitteina ovat muun muassa luonnon- ja kulttuuriympäristön mahdollisuuksien hyödyntäminen ja asukkaiden aktivointi mukaan toimintaan. EU-rahaakin hanke on saanut. Hyvä, hyvä!

2 kommenttia:

vanski kirjoitti...

Jonkun porukan mukanako kuljet Suomen luontoa kartoittamassa ?

Lissu kirjoitti...

Riittäiskö porukaksi yksi minun lisäkseni? Meillä kahdella on niin mukavaa...