tiistaina, toukokuuta 19, 2009

Juhlat tulossa

Tämä on sellainen kevät, ettei oikein itsekään uskoisi todeksi sitä, mikä antaa aiheen juhlaan ensi viikon lopulla: on kulunut 50 vuotta siitä, kun meitä pääsi melkoinen joukko ylioppilaiksi Turun Suomalaisesta Yhteiskoulusta, tuttujen kesken TSYKistä. Juhlinnalle on siten painava syy. Emme kuitenkaan osallistu lakkiaispäivän tapahtumiin entisessä opinahjossamme, jossa toki piipahdamme, vaan kokoonnumme ihan muualle muistelemaan muinaisia kouluvuosiamme.
Eilen illalla tuli hiukan harjoitelluksi, kun valmisteluporukka koontui Naantalissa erään luokkakaverimme kesäasunnolla. Kuvasta näkyy, mitä ihanuuksia saimme syödäksemme. Jälkiruokaherkkuakin oli tarjolla, mutta siitä jäi kuva ottamatta. Hyvin syömisen lomassa sovittiin juhlapäivän tapahtumien kulku yms. Oheistuotteena yhden ja toisen muisti alkoi pikku hiljaa pelata niin, että muistoja alkoi suorastaan hersyä. Hyviä juttuja kuultaneen lisää H-hetkenä, joka osuu torstaihin 28.5.
Mukaan on kutsuttu A-, B- ja C- luokalta kaikki, jotka ovat joskus olleet samalla luokalla. Viis siitä vaikka valkolakki olisi jäänyt pelkäksi unelmaksi. Lähes 60 on ilmoittanut osallistuvansa. Aika hyvin, vaikka meitä kyllä oli tosi paljon isoissa luokissa. Ylioppilastulvaakin kartutimme silloin reippaasti yli sadalla lakitetulla.

Ei kommentteja: