keskiviikkona, huhtikuuta 22, 2009

Löytö

Kuinka ollakaan, parvekkeen narsissit tuntuivat eilen pyytävän vettä. Annoinhan minä kostuketta helpottamaan oloa paahteessa - ja huomasin vasta kastellessani kaksi pikkiriikkistä valkoista kummajaista kukkien seassa: linnunmunia sievässä pesässä! Mitään liikettä paikalla ei näkynyt ennen eikä jälkeen tarhurin käyntiä. Liekö emo joutunut saalistajan nokkaan? Äskettäin satuin näet huomaamaan lähitalon katolla antennin nokassa jonkin sortin isohkon haukan. Se pyrstön muoto ja tapa olla poikkesivat selvästi levottomina kaahailevista lokeista, jotka kyttäävät yhtä lailla saalista vedestä kuin rannan jätteistä. Videoin kyseisellä reissulla sekä lokkeja että haukkaa. Se piti poimia zoomilla lähemmäs, että uskoin itsekin ilmestyksen haukaksi.

2 kommenttia:

vanski kirjoitti...

Kysy nyt ihmeessä , minkä linnun pesä ? Olisipa mielenkiintoista seurata kehitystä , monet pikkulinnut viis veisaavat kulkijoista pesän lähellä..ota lähikuva ja lähetä mulle e-postiin . Kyselen alan ihmisiltä.

Lissu kirjoitti...

Onneton juttu, mutta emo on hylännyt pesän tai joutunut surman suuhun jo niihin aikoihin, kun tein löydön kukkien seasta. Tyhjästä ei enää nyhjäistä. Jokin hyvin pieni lintu asialla on ollut, koska vaaleat munatkin ovat pikkiriikkisiä.