keskiviikkona, huhtikuuta 29, 2009

Leffa kuin leffa

Tänään alkuillasta oli tarkoitus katsoa kotimainen komedia Toinen jalka haudasta, kun eilen en ehtinyt. Mutta, mutta - se poistui ohjelmistosta eilisen esityksen jälkeen. Siihen oli päässyt alennuksella, jos osasi Veikkauksen sivuilta korttitunnuksillaan hakea tietyn lipukkeen. Niinpä sitten norkoilin kassalla ja ihmettelin, mitä muuta olisi tarjolla. Sopiva löytyi, nimittäin maineikas Lukija (The Reader), jonka naispääosasta Kate Winslet palkittiin Oscarilla. Koska moni on jo eri foorumeilla kommentoinut leffaa, sanon vain sen, että tarina on kertomisen väärtti. Kannattaa katsoa. Netistä löytyy lisätietoja niitä haluaville. Leffan alkua odotellessa ehdin piipahtaa Galleria Nefretissä saman rakennuksen alakerrassa, kuten iso kuva kertoo. Galleriassa on meneillään kaksikin näyttelyä. Isojen maalausten tekijä on Kaija Mäenpää, jonka Interiore-työt pysäyttävät sekä koollaan, väreillään että avautuvilla osillaan. Työt ovat kuin ovia sisätiloihin. Kumman vaikuttava on ylle kuvattu sinihämyinen lato. Sitä oli hyvä katsella kaukaa, se tuntui elävän niin kuin pölyinen ilma auringon valon siivilöityessä hatarien seinien läpi. Sivuseinällä näkyy sarja valokuvia ladoista. Gallerian pienessä peräkamarissa on esillä Tiina Vainion kasviaiheisia pohdintoja maailmanmenosta. Puhuttelevia nekin.

2 kommenttia:

vanski kirjoitti...

Lakanasiivet luin jo ihan ensiksi ja siitähän sitten innostuinkin .Lähetin kirjan rapakon taakse ja taitaa siitä olla kommentti jossain , taisi tykätä, vaikka se ei järin helppoa ole ulkosuomalaiselle...
kaunis teos-tuo sinisipunainen .Minne he oikein joutuvat suurten teostensa kanssa -kaikkia ei voida myydä.. Klara Vappen !!

Lissu kirjoitti...

Seurakunnat kuulemma ostavat tai paremminkin ostivat isoja maalauksia. Latotyötkin vaikuttivat suorastaan sakraaleilta. Sopisivat hyvin kirkon tilohin, jos jossain sattuisi olemaan iso seinä tyhjänä.