torstaina, huhtikuuta 02, 2009

Kalaa kirkosta

Yksi Göteborgin herkkupaikoista löytyy sataman tuntumasta. Feskekyrkaksi ristitty kalahalli tarjoilee jos jonkinlaista merenelävää paikalla syötäväksi ja mukaan otettavaksi. Enpä ole usein nähnyt saati maistanut sellaisia katkarapuleipiä kuin kalakirkossa viime lauantaina. Koti-iltapalaa varten hankittiin valmis, iso valikoima erilaisia äyriäisiä ja 300 gramman rasiallinen länsirannikon rööraa, jossa katkarapujen ynnä muun lisäksi oli herkkusieniä - nam, nam... Herkkulounaaksi syötiin hallin halvemmassa, kuvan ulkopuolelle jääneessä pikku ravintolassa makoisaa kalakeittoa ja uuniperunaa, jossa täytteenä ihanaa äyriäisrööraa. Jälkiruoka hommattiin läheisestä kahvilasta, joka on erikoistunut kieli-iltojen järjestämiseen. Niinpä paikan nimenä on Språk cafee. Vähän kielivammaisilta järjestäjät kylläkin tuntuvat, kun yhteenkään iltaohjelmaan ei ollut tarjolla suomea, vaan yhä uudestaan saksaa, ranskaa, italiaa, espanjaa...

2 kommenttia:

vanski kirjoitti...

Tuollaiseen kalakauppaan minäkin voisin käydä , tuntuu , että siellä ei edes haise kala , niin on siistin oloista ! Tulee vesi kielelle!

Lissu kirjoitti...

Oikeassa olet, kalat eivät haisseet ainakaan pahalta. En oikeastaan muista paikasta hajuja, ainoastaan ihanat äyriäis- ym. rasiat, joita me kaksi nälkäistä silmät kiiluen valkkasimme tosi tarkoituksella. Ja hyvän valitsimme, kuten iltapalalla maistoimme.