torstaina, huhtikuuta 16, 2009

Klinikka se on tämäkin

Viikon takainen rengasrikko on nyt hoidettu oikein klinikalla. Kuvetta piti raapia enemmänkin, koska vasta hankitun auton alla on tehdasasennuksena sellaiset Michelinit, joita ei enää valmisteta. Eikä käy päinsä panna erilaista rengasta akselin toiseen päähän, vaan molemmat oli saatava samaa sorttia. Nyt on. Ajelen taas tyytyväisenä, joskaan en entiseen malliin täysin luottavaisena, kun kerran rengas hajosi. Siinä oli ollut vikaa jo jonkin aikaa. Ilma pakeni niin hissuksiin, ettei sitä hevin huomannut eikä auton varoitusjärjestelmäkään reagoinut. Vasta sitten varoituskolmio paloi, kun autoa siirrettiin kuljetuslavetille. Renkaan sisäreuna oli pahoin kulunut, kun rengas oli joutunut vajaana kannattelemaan auton painoa ajossa. Kai vastedes osaan melko tiuhaan katsastaa ainakin noin silmämääräisesti, riittääkö renkaissa ilmaa. Pitäis kai opetella luonnikkaasti käyttämään myös ilmanpainemittaria. Että tämmöistä mummuoppia tänään. Muuten: autokaunottareni kajastaa ikkunakuvajaisena alla vasemmalla.

4 kommenttia:

vanski kirjoitti...

27. helmikuuta 2007

Minun piti kiittää.
Kiitos Olli Saarela , olet tehnyt jotain uskomattoman kaunista . Elokuva ”Suden vuosi ” oli kokemus , jollaista harvoin saa kokea . Me kaikki siellä istujat olimme olimme hiirenhiljaa , karkkipussien rapina katkesi täysin ihan alkumetreillä .
Elokuva oli kaunis, sanan jokaisessa tarkoituksessa –kamera piirsi upeaa , rauhallista kuvaa. Antoi katsojan mennä sisään ja viipyillä kerronnassa , levollisessa näyttelemisessä, rauhassa , mikä elokuvasta huokui.
Kun joku osaa tehdä jotain noin uskomattoman kaunista , minulta hän saa kaiken anteeksi .Ollin oppivuodet – ne on kyllä osaltani anteeksi annetut…
Olen elokuvan suurkuluttaja. Ennen Finnkinon monopolia kävin elokuvissa pari kolme kertaa viikossa . Nyt on hyvä saavutus , jos löydän katsottavan kuvan edes kerran viikossa .
Kun pienet teatterit katosivat , pieni levikkeiset elokuvat jäävät saapumatta Suomeen .Kino Engel yrittää paikata tilannetta , mutta teatterin ankeus ja kankaan pienuus karkottaa tavallisen kuvissa kävijän .Parempi sekin kuin ei mitään .Liityn kuoroon , joka vastustaa vanhojen teatterisalien hävittämistä .Elokuvaan liittyy paljon tunteita ja nostalgiaa ;vanha ,historiallinen sali on osa elokuvanautintoa. Paljon on jo hävitetty . Uutta voi aina luoda , vanhaa ei takaisin saa koskaan .
Suomalainen käy elokuvissa kerran pari vuodessa ja menee katsomaan sitä , mitä eniten mainostetaan . Joka teatteri näyttää samaa .Lipun hinta nousi niin korkealle , että riskejä ei katsomisessa oteta , mennään sinne minne muutkin.
Koskaan ei saisi kehua elokuvaa etukäteen . Minä teen nyt poikkeuksen :tässä hektisessä , rumaa palvovassa maailmassa löytyy vielä jotain kaunista kokemisen arvoista .Menkää elokuviin ,nähkää ”Suden vuosi ” .Se on hyvä . Se on kaunis . Ja se on suomalainen .

vanski kirjoitti...

Näin minä hehkutin pari vuotta sitten !! Ja olen kyllä edelleenkin samaa mieltä ! Tämä julkaistiin sekä Hesarissa että Iltiksessä - taisi silloin olla Ollille nosto tarpeen ...

Lissu kirjoitti...

Sen huomaa, että kirjoitit täydestä sydämestä. Hyvä, hyvä!

Lissu kirjoitti...

Onneksi näin viime maanantai-iltana Suden vuoden.