lauantaina, helmikuuta 02, 2008

Tulikettu pujahti läppäriin

Jokirannassa on siirrytty Firefox-aikaan kaikissa Internet-yhteyksissä. Tämänpäiväisen nopsasti hoituneen asennuksen jälkeen myös läppärin työpöydältä löytyy oheinen ikoni, jota klikkaamalla pääsen suit sait availemaan Internet-sivuja kunkin omaan välilehteensä. En siis enää minäkään ole täysin Windowsin armoilla. Kuvien ja äänten käsittelyssä olen jo ehtinyt tutustua muutamiin mainioihin ohjelmiin, jotka löytyvät maksutta netistä ja joita kehitetään asianharrastajavoimin kuten Firefoxia.

Wikipedian mukaan Firefox on ilmainen, avoimen lähdekoodin ohjelma. Ensimmäinen tarkoittaa, että sen kokeileminen ei maksa mitään, ja jälkimmäinen, että sitä kehitetään läpinäkyvästi ja vapaaehtoisvoimin.

Firefoxin suunnittelun lähtökohtana on ollut helppokäyttöisyys ja laajennettavuus. Sen muita keskeisiä ominaisuuksia ovat välilehdet, istunnon palautus, verkkohuijausten tunnistus ja automaattiset päivitykset. Lue enemmän Firefox 2.0:n ominaisuuksista Mozilla Europen sivulta.

Näyttää siltä, että vielä vanhainkodista - jos sellaiseen asti selviän - kurkistelen Firefoxin avittamana tietokoneen näytön kautta kaikkia Internetistä avautuvia ihmeitä. Ja skaippailen kaverien kanssa asuivatpa he vaikka Timbuktussa.

Ei kommentteja: