perjantaina, helmikuuta 15, 2008

Mikä ihmeen osteopaatti?

Pikku hiljaa tutuksi on tullut kuvan mies, nimeltään Ari Remes, joka mielellään salli kuvan ottamisen itsestään eikä pitänyt pahana sen julkaisemista blogissa. Takana oli eilinen tuskien tunti, jonka kuluessa hän taas kerran käsitteli selkä- ja niskarustinkiani niin, että armoa anelin. Kummaa kuinka kärsimys helpottaa, vaikkei jalostaisi. Takakoipi toimii taas eikä niskakaan narise. Muutaman hoitokerran satsi yleensä riittää muistuttamaan kropalleni, ettei varsinkaan piriformiksen kannata kirrata, muuten alkaa taas trigger-pisteiden pakkolaukaisu Arin kourin. Melkein kuin sadisti ja masokisti kohtaisivat... Ari on koulutettu osteopaatti. Sain häneltä vinkin katsoa Sooryn eli Suomen ortopediset osteopaatit ry:n sivuilta, mitä osteopatia oikeastaan on. Tässä pikku tiivistys, josta linkit johdattelevat laveammille tietolähteille:

Mitä on ortopedinen osteopatia ?

Ortopedinen osteopatia on tuki- ja liikuntaelimistön häiriö- ja kiputilojen hoitomuoto. Hoitokeinoina käytetään nivelten virheasentoja ja toimintahäiriöitä korjattaessa manipulaatio- ja mobilisaatiohoitoja. Myös tekninen ongelma-alueelle kohdistettu hieronta, erilaiset liikehoidot ja asiakkaan ohjaaminen kehonsa hallintaan kuuluvat osteopatian hoitomenetelmiin....(aiheesta lisää)

Yhdistyksestä

Suomen ortopediset osteopaatit -yhdistys on perustettu vuonna 1995 ja uudistettu vuonna 2006. Yhdistyksen tarkoituksena on olla jäsenten välinen yhdysside, sekä valvoa jäsentensä ammattitaitoa ja etiikkaa. Yhdistys järjestää vuosittain täydennyskoulutusta jäsentensä ammattitaidon ylläpitämiseksi ja täydentämiseksi. Yhdistyksen jäsenksi pääsee ortopedisen osteopaatin tutkinnon suorittanut, mutta mukaan voi päästä myös alan opiskelijana.

Ei kommentteja: