tiistaina, tammikuuta 08, 2008

Mummun lounastarjoilu

Keittiö on pikku hiljaa muodostunut paitsi omaksi myös lastenlasten lounaspaikaksi. Ruoka houkuttelee, samoin maisemat. Nyt ikkunasta näkyy vain hiukan komeaa vanhaa kivitaloa, jonka kohtalo puhuttaa turkulaisia: pitäisikö rahapulassa rämpivän kaupungin myydä vai pitää kiinteistö? Jos olisin ottanut kuvan tyttärentyttären vasemmalta puolen, olisi ulkona näkynyt joki, pari laivaa, Auransilta ja Kaskenahteen rakennuksia taustanaan Vartiovuorenpuisto.
Tänään keittiöbaarissa tarjolla oli satunnaisia sattumia: salaattia, tomaatteja, kurkkua, marinoituja valkosipuleita, hiukan loimulohta, sitruunaa, keitettyä kananmunaa, ruisleipää. Juotavaksi kelpasi tavalliseen tapaan piimä. Jälkiruuaksi riitti tällä kertaa tee, kun mitään erityistä ei ollut valmiina. Ja aina talosta löytyy voileipäkeksejä sekä niiden päälle omenahilloa niin, ettei pelkkään teehen tarvinnut tyytyä.
Huomenna tarjoilu jatkuu, kun pojantytär tulee luokka- ja jumppakaverinsa kanssa syömään. Silloin neidit saavat ihan ehtaa makkarasoppaa. Jälkiruuaksi on tarjolla varma menestys: pannukakkua mansikkahillon kanssa.

Ei kommentteja: