sunnuntaina, tammikuuta 25, 2009

Paavon-päivää

Sattuipa kauan sitten niin, että oikein kovana pakkastalvena, jolloin pitkiä aikoja piti kylmää yli -40 astetta, kaksi levyseppää takoi kymmenen metrin korkeudessa laivan kylkeä lankulla seisten. Kuinka ollakaan, toinen heistä humautti lekalla kaveriaan päähän. Tämä pökertyi iskusta ja pudota rojahti rähmälleen kapealle lankulle. Miten kuten mies saatiin maan tasalle ja sairaalaan. Joku lähti kertomaan tapahtumasta miehen kotiin, jonne niinä päivinä odotettiin vauvaa. Odotus päättyi tuota pikaa, kun pelästynyt vaimo tunsi hetkensä koittaneen lähes saman tien. Seuraavana aamuna klo 9.10 maailmaan putkahti yli kolmikiloinen tyttö. Päivä oli lauantai, tammikuun 25. ja Paavon nimipäivä. Nyt kulki viesti sairaalasta sairaalaan, että oli syntynyt tyttö. Perjantain turmassa aivotärähdyksen saanut mies, Paavo nimeltään, ilmoitti hoitajille, ettei enää makaisi lääninsairaalan sängyssä, vaan lähtisi katsomaan perheen naisia ja nimipäivälahjaansa Heidekenin synnytyssairaalaan. Siellä tuore äiti hytisi vilusta, mutta muuta hätää ei enää ollut, kun isäkin ilmestyi pää paketissa paikalle. Ja kukapa muu olisi ollut toisessa paketissa kuin minä!
Pienessä perheporukassa muistelimme tapahtumaa tänään, kun täytin 68 vuotta. Lumista luontopolkua tarvottiin sen verran, että hernesoppa ja pannukakku maistuivat Honkapirtissä. Mutta pakkasta olisi saanut olla edes hiukan, koska kansanviisauden mukaan talvenselkä taittuu näinä päivinä. Kysyä voi: minkä talven? Ei talvissa riitä enää puhtia niin kuin muinoin. Mutta syttärisankarissa sitä näillä näkymin piisaa. Tähtään taas seuraavaan Paavon-päivään.

2 kommenttia:

vanski kirjoitti...

No JEP -Onnea synkkärisankarille !Yritän kovasti olla liian kiinni tässä blogissa ja teen TODELLA työtä , etten kirjoittaisi ihan joka päivä --- koneen ääressä kuitenkin .Kuvia rustaan -ja aikaa menee ! Mihin tuon ajan käytin ennen? Sitä on täytynyt olla paljon.....Onnea vielä.

Lissu kirjoitti...

Kiitos toivotuksista. Hyvin pyyhkii, toistaiseksi. Blogeista puheen ollen meillä on hiukan eri meininki. Minä tuuppaan aina vain yhden päivän tekstin ja siihen liittyvän kuvan tai kuvia, kun taas sinulta tulee eloisaa päiväkirjaa niiltä päiviltä, joille päästät meidät lukijat kurkkimaan toimiasi. Toteutamme siis muunnelmia teemasta blogi. Hauskaa!