perjantaina, tammikuuta 23, 2009

Ryöstäjien temmellyskenttää

Runsas vuosi sitten naapurissa, jossa silloin majaili Suomen pankin Turun-konttori, sattui kummia: ryöstäjät tempaisivat itsensä aidan yli pihalle ja kaappasivat melkoisen rahasaaliin. Kuvassa näkyvän aidan yli ne eivät menneet, vaan As. oy Wilenian ison pihan puolelta, joka jää valkoisen talon taakse vasemmalle. Istuin tapahtuma-aikaan kirjoittamassa tämän samaisen ikkunan ääressä, mutta en huomannut mitään, kun en tullut nouseeksi seisomaan ja katsoneeksi naapuripihalle. Vasta kun poliisit pelmahtivat ovestani tupaan - kysymättä, sopiiko tulla! -, sain minäkin kysytyksi, mitä kamalaa on tapahtunut. Vastaus oli niukka, melkeinpä pankkisalaisuus. Huomasin pian, että minua ja huusholliani katsottiin sillä silmällä, että täältä olisi seurattu rahakuljetuksia ja niiden aikatauluja. Kaikkia muitakin talon sopivalla hollilla olevia asukkaita jututettiin. Sittemmin lienee selvinnyt, ettei meistä kukaan ollut tarjonnut ikkunapaikkoja ryöstöä suunnitteleville. Nyttemmin naapurin rahaliikenteestä muistuttavat vain heti ryöstön jälkeen asennetut kirkkaat pihavalot. Niiden valossa taloa saneeraava porukka näkee tehdä töitä aamuhämärästä iltapimeään. Kovasti on purettu ja täysiä siirtolavoja kärrätty tyhjien tieltä. Ennen pitkää pihalle ilmestyy muuttoautoja, kun talon valtaavat siitä asunnon itselleen ostaneet. Pohjakerrokseen muistaakseni tehdään yksi tai useampi ravintola. Niin kuin niitä ei olisi jokirannassa tarpeeksi.

2 kommenttia:

vanski kirjoitti...

Nyt dekkaria kirjoitamaan , kun tarinat suorastaan tunkee ovesta sisään !Kyllä minua ihan säälittää, että mistä saat jutun juurta , kun muutat pois tuosta näyttämöstä....

Lissu kirjoitti...

Samaiset ryöstäjät yrittivät uudestaan kahmia pankkirahaa - Liedosta! Mutta poliisit olivat päässeet asiasta jyvälle, kuten ehkä muistat, ja estivät ryöstön. Niin että huimia aiheita löytyy landeltakin.