maanantaina, tammikuuta 05, 2009

Sitkeät tarkenevat

Torimyynnissä jos missä huomaa säävaihteluita. Tänään kymmen aikoihin paikalle oli pystytetty tutut kaksi talvimyyntikojua, nekin huppuun käärittyinä ja lämmittimin varustettuina. Ei ihme, sillä pakkasmittari näytti -14 astetta. Näitä hurjempi tilanne oli perunoiden myyjällä, jolla ei autonsa lisäksi ollut mitään suojaa. Tuskin perunatkaan paleltumatta pysyvät pitkään säkissä, vaikka päällä näkyi paksu täkki. Lisäksi neljä uskaliasta kukkien myyjää kurkisteli kojujensa lasiluukuista. Taisi torilla olla pari kalakojuakin, vaikka en niihin tullut kiinnittäneeksi huomiota. Olin nääs aleajatuksissa. Etsin nättiä fleeceä ensin Partiovarusteesta, sitten hienostokauppa Aramintasta. Ero tavaroissa hipoi pilviä. Kummastakaan paikasta en löytänyt sitä, mitä hain. Into ostamiseen onneksi hiipui, kun piti purkautua paksuista vaatteista ja sovittaa paria jotenkin mahdollista pusakkaa. Se siitä alefleecestä.

2 kommenttia:

vanski kirjoitti...

Älä unta näe , että talvi tuli pysyäkseen -kohta jo taas tarkenee ilman toppiksia ja fleesejä .Ja miten siellä Turussakin noin kylmää on ??! Eihän siellä juuri koskaan ole edes lunta !Hesassakin pöly vaan lentää--mutta että on kylmä !!

Lissu kirjoitti...

Totta puhut, enää on pari astetta miinuksella. Linnun peijoonit jo näin loppiaisena tepastelevat kevättä rinnassaan joen partaalla ja kylpevät vedessä jään päällä siivet pörhöllään.