perjantaina, tammikuuta 30, 2009

Blinejä - nyt!

Sen verran ortodoksia minusta löytyy, että näihin aikoihin tekee mieli syödä blinejä, vaikken ihmeemmin rupea laskiaisesta tai muulloin paastoamaan. Venäjällä kuulemma sanotaan, ettei laskiainen ole mitään ilman blinejä eivätkä nimipäivät mitään ilman limppua. Laskiaissunnuntai on vasta 22.2., mutta jo serkku-vainaan kanssa oli tapana pyörähtää hyvissä ajoin blineillä Cindyn salongissa joen itärannalla, joskus myös Svarte Rudolfissa. Serkku tarjosi, vaan eipä tarjoa enää. Siksi on syytä muuttaa tapoja ja ryhtyä omatoimiseksi. Jokunen päivä sitten postiluukusta tipahti Pirkka-lehti, josta löytyi passeli ohje blineille tykötarpeineen. Ei enää mitään jättiläistaikinaa kuten kerran vuosikymmeniä sitten! Siihen taikinaan hukkui into yrittää uudestaan, kunnes nyt ilmaantui esiin ja sai minut jopa ostamaan pari ihka oikeaa blinipannua. Ilta näyttää, mitä tuli: blini vai jotain syömäkelvotonta mössöä. Jos hyvin käy, sunnuntain vieras pääsee rääppiäisille. Eilen sain asiantuntevia neuvoja blinien lämmittämiseksi: uunissa, ei mikrossa, jotta ne pysyvät rapeina.

2 kommenttia:

vanski kirjoitti...

No , mitä tuli ? Juu , ei mikroon , ei pullaakaan ! Tulee mössöä..Leivänpaahdin on oiva apu pienille määrille ...vai kuuluu blinit ortodoksiseen perinteeseen , uutta minulle . Olen syönyt niitä ihan puhtaalla evankelisella omalla tunnolla .ja maistuu vieläkin .Vaikka mieluiten mäti ilman bliniä...

Lissu kirjoitti...

Hyviä tuli ja paljon. Tämänpäiväinen tulija, ystävä Kangasalta, saa hänkin tuhdin iltapalan, jonka osat eli yhteensä viisi bliniä levittelen ensin uunipellille ja lykkään ne kuumaan lämpiämään.