maanantaina, joulukuuta 03, 2007

Ensimmäinen jouluateria - paras?

Tukholmassa nautinnot eivät rajoittuneet korvin kuultaviin ja silmin nähtäviin. Myös suu sai osansa eilisellä lounaalla Pukkisaaressa. Kyyppari toi ensi alkuun pikku mukillisen mainion mausteista glögiä ja sen mukana kaksisivuisen opasteen auttamaan makunautintoihin syventymisessä. Jo papereissa riitti ihmettelemistä: tarjolla oli peräti YHDEKSÄN kierrosta erilaisiin herkkuihin. (1) monta lajia sillejä ynnä soosit ja tilliperunat, (2) eri tavoin valmistettuja lohipaloja, ankeriasta, poseerattuja munia katkarapujen kera ym., (3) joulukinkkua ja -sinappia, cesarsalaattia, savustettua kaurista ja punajuurisalaattia, marinoituja vihreitä papuja pinjansiemien kera, sipulimakkaraa, salamia, aiolia, cuscusia, paahdettuja tomaatteja, (4) vasikanmaksapasteijaa, riistapateeta ja pikkelsiä, vasikanhyytelöä, (5) lutfisk med tillbehör för den som önskar (ei otettu), (6) possua, pikkusipuleita rusinoin, lihapullia, kauriinlihamakkaraa, prinssimakkaroita, punakaalia, pekonissa paistettuja taateleita, Janssonin kiusausta, joulumakkaraa, (7) Kvibille gräddedel, Stilton, Chevre', Brie, viikunamarmeladia, suolakeksejä, (8) glögillä maustettua juustokakkua, julbrownie, rommimarsipaania, inkokta päron, marenkeja, sticky rice, mandariineja, kolapaj, (9) nougatkrisp, kola, tryffel, turron, nötter. Ja tietysti hyvää kahvia makeiden jälkiruokien kanssa.
Huh, huh! Vaikka ihan kaikkia lajeja en maistanut, aamulla vaaka näytti, että olin lihonut kilon.

Ei kommentteja: