torstaina, heinäkuuta 02, 2009

Näytös jokirannassa

Onkohan niin, että nyt olen nähnyt jokseenkin kaiken, mitä parvekkeeltani voi eteen avautua? Eilen iltapäivällä naisen huudahtelu juoksutti minut katsomaan, mistä on kyse: valaisinpylvään juurella makasi alaston, pullea täti, jonka haarovälissä vispasi vieressä pötköttäneen miehen käsi! Yksinäinen, lähes täysi viinapullo nökötti jokeen johtavien portaiden ylätasanteella. Näkymä hämäsi niin, etten edes kameraa ruvennut etsimään. Jätin koko näytöksen katsomisen sikseen ja palasin sisälle. Mutta melko pian rannasta kuului uudestaan niin kovaa huutoa, että ryntäsin takaisin parvekkeelle. Silloin pari oli lopettanut puuhansa puitten katveessa ja siirtynyt hiukan satamaan päin. Miehiä istui kiviportailla, nainen messusi nakuna heidän edessään. Ja vastarannan jokilaivoissa juomiaan naukkailevat seurasivat minun laillani tapahtumia. Joku oli ottanut asiakseen soittaa paikalle poliisit, koska mustamaija ilmestyi paikalle. En seurannut, ketkä kaikki otettiin maijan kyytiin. Yhden miehen näin lähtevän kävelemään poispäin, kun nuori, salskea poliisisetä vielä keräili naisen vaateriepuja rannasta ja nakkasi ne maijan ovesta sisään. Siihen päättyi naisen herkkuhetki. Auto häipyi rannasta ja vei ainakin pääosan esittäjän mukanaan. Minä tajusin vasta aamulla ottaa kuvan tapahtumien näyttämöstä.
 
Olin muuten jo aamupäivällä kuullut pariskunnan kovaäänistä seurustelua ja nähnyt miehen painelevan kohti Auransiltaa nainen perässään. Halailuakin oli havaittavissa. Iltapäivällä pari oli sitten saanut seurakseen muutaman ukon, kaikki melkoisessa tuiskeessa. Välillä oli kaiketi piipahdettu läheisessä Alkossa, koska pullossa tai pulloissa yhä loiski tulista juomaa, vaikka paljon oli ehditty nauttiakin vaikutuksista päätellen.
Tokko mitään vastaavaa näen Liedossa... Rauhaa ja rakkautta vaan kaikille!

2 kommenttia:

vanski kirjoitti...

oi oi , mitä upeita kuvakulmia jätit käyttämättä !! lieto tuskin tarjoaa moisia herkkuja -nyt kamera taskuun joka sekuntia varten !!

Lissu kirjoitti...

Arvaa, tuleeko ikävä...