maanantaina, heinäkuuta 06, 2009

Maanantaimoka

Aamuvirkkuna askartelin itseni valmiiksi kuntosalille varhain. Tosin tänään tassuttelin kasseineni ja pusseineni kohti salia vasta kahdeksan paikkeilla, puolisen tuntia tavallista myöhemmin. Mutta kuinkas sitten kävikään? Hiljaista rapussa, ovet lukossa, kunnes hissistä ilmestyi toinenkin varhainen yrittäjä kolkuttelemaan suotta uksen taakse. Hetken äimistelyn jälkeen rupesimme yksissä tuumin hakemaan osviitaksi tilanteeseen jonkinlaista lippua tai lappua. Vasta ulkoportin pielestä selvisi, että KESÄMAANANTAISIN ovet avataan 9:ltä, muina arkiaamuina klo 6.30. Viikonloppuisin noudatetaan eri aikataulua. Enpä ollut huomannut, kuten ei se toinenkaan. Mikäs minun oli tullessa aikaa kuluttamaan kotiin parin korttelin päähän. Toinen yrittäjä luopui leikistä tämän aamun osalta.
Vielä parikymmentä minuuttia, niin lähden uudestaan, koska jo eilen suunnittelin soututestiä: katson kuinka paljon kaloreita kuluu kymmenen minuutin kiskomisessa. Perjantailta sain sellaisen uskomattoman lukeman, jonka mukaan viidessä minuutissa olisi kulunut yli 500 kilokaloria. Jos niin on, ei muuta kuin soutulaitteeseen hikoilemaan kaikki painonpudottajat! 
Hoh-hoijaa! Palasin justiinsa salilta ja myönnän nöyrästi erehtyneeni, totta kai. Nuo 500 - 600 kilokaloria kuluvat tunnissa, jos niin kauan jaksaa huhkia. Minä en taaskaan jaksanut viittä minuuttia enempää. Olisi mentävä heti alkajaisiksi soutamaan, niin puhtia voisi vielä löytyä. Mutta urakan päätteeksi sitä ei enää ollut. Muuten: kaloreita kuluu tietysti sitä runsaammin, mitä enemmän käyttää voimaa. Vastuksen asetan numero kolmosen tai nelosen kohdalle.
Loppuviikon soutelen ihan oikeaa puuvenettä Teiskon Paarlahdessa. Kun palaan Pirkanmaalta jokirantaan, ilmestyy tapahtumasta oitis jokin merkki kuvineen ja terveisineen tällekin foorumille.

2 kommenttia:

vanski kirjoitti...

Paljonko siinä viidessä minuutissa meni ??

Lissu kirjoitti...

Kehtaanko edes sanoa, ettei kaloreita kulunut kuin 30 - 40...