torstaina, elokuuta 13, 2009

Kolme muskettisoturia Vartiovuorella

Melkeinpä yliannos on tullut kesäteatteria ja muuta kyldyyriä viime päivinä. Olin jo aivan unohtanut, että alkukesästä lupasin miniälle tulla katsomaan Kolmea muskettisoturia 12. elokuuta. Eilen lunastin lupaukseni. Lipun hinnasta kolmannes menee Lahjan tytöille, jonka edustusryhmässä pojantytär lähtee kevättalvesta Yhdysvaltoihin. Kaikeksi onneksi esitys osoittautui heti alkuminuutista alkaen huiman taidokkaaksi parodiaksi ja kaikin puolin osaavasti tehdyksi sovitukseksi tuttuakin tutummasta seikkailutarinasta. Minusta hauskinta ja hullunkurisinta oli katsella, kuinka musiikinopettaja heilui hulluna urkujen kimpussa niin että tukka hulmusi villisti. Mikä loistosuoritus! Kas kun ei pää irronnut kovassa menossa. Turun Kesäteatterin nettisuvuilta löytyivät oheiset kuvat ja paljon muuta aineistoa kuten tämä tekstipala:sa Oula Kitti, Juha-Pekka Mikkola, Markus Järvenpää, Tom Petäjä ja Iiro Heikkilä kuva Kalle Karlsson

Kultaisella 1600-luvulla Pariisin miehet ovat terästä ja tunnelma metallia. Kuninkaan musketöörit Athos, Porthos ja Aramis kohtaavat nuorukaisen nimeltä D'Artagnan ja käyvät uljaasti päin vehkeilijöitä, vakoilijoita ja salakuuntelijoita. Turun Kesäteatterin "Kolme muskettisoturia" on koko perheelle suunnattu seikkailukomedia, joka leikittelee ranskalaisuudella, korkeasukuisuudella, historialla ja ruoalla. Sekä ihmisten hölmöydellä, teeskentelyllä ja kyvyttömyydellä oppia virheistä.

Näyttelijöistä keskeisimmät tuntuivat olevan laulu- ja akrobatiataitoisia ammattilaisia. Vahvistusta lienee haettu paikallisesta Taideakatemian sirkuskoulusta, sillä esityksessä nähtiin myös trapetsitaiteilua ja jonglööritemppuja. Parituntinen esitys hauskutti kaikenikäisiä. Komea finaali siis kaikelle kesän mittaan nähdylle.

Kesä jatkuu vielä tovin. Niinpä starttaan auton tänään ja menen Porvooseen erästä tuttua Annelia moikkaamaan. Porvoosta saan huomenna kyytiini kolme vahvaa naista. Yhdessä jatkamme matkaa Savonmuahan Sirkun mökille vanhojen naisten Survival-seminaariin. Siinä syy, miksi nämä sivut pysyvät mykkinä muutaman päivän. Ans kattoo, kuinka paljon kantarelleja kertyy koppaan, kun ainakin yhden päivän ohjelmana on sienestys. Siitä ja muista selviytymiskonsteista ensi viikolla!

2 kommenttia:

vanski kirjoitti...

Mielipuolisen kiivastahtinen kesä !!!Miten meni Sirkulla ? Tuliko sieniä vai vain vettä ??

Lissu kirjoitti...

Tuli vettä, ei sieniä. Lauantaina myös lättyjä ihan oikeassa auringonpaisteessa.