sunnuntaina, kesäkuuta 28, 2009

Soitto soi ja juoksujalka vippaa

Eilisaamuna selvisi, mitä kumman telttaa Hämähäkki-aukiolle oli pystytetty perjantaista asti. Jättiämyrit näet kailottivat kuurojenkin kuuluville, että alkamassa on perinteinen Paavo Nurmi -maraton. Selostajasetä suolsi solkenaan ohjeita vessoista ja suihkuista, pukukopeista ja fysioterapeuttien palveluista. Nämä tarjosivat kymmenminuuttisen lihashuoltoa kullekin ilmoittautuneelle juoksijalle urakan päätteeksi. Toivemusiikkia tulvi välipaloiksi niin, että joki raikasi ja lasit helisivät ikkunoissa. Tästä huiskeesta pääsin karkuun, kun tutut olivat kutsuneet minut mukaansa Samppalinnan kesäteatteriin klo 15. Ja kyllä sielläkin sai kuulla, kuinka tehokkaita äänentoistolaitteet nykyisin ovat! Silti läpi pääsi aika ajoin maraton-kuulutuksia ja muuta rannan mekkalaa. 

Ihme ja kumma oli se, että railakkaan irtonainen hömppäesitys tuntui vallan hauskalta katsella ja kuunnella. Käsikirjoituksen pohjateksinä kuuluu olleen Shakespearen Kesäyön unelma. Väärään kohteeseen rakastumisia ja valloitusyrityksiä riittää kummassakin. Lopulta kaikki kääntyy kohdalleen huks-fluks! Elviksen biiseistä 24 oli sovitettu ryydittämään tapahtumien käänteitä ja vahvistettu vaikutusta tanssiesityksin. Oikea iso orkesteri takasi musiikin laadukkuuden, samoin näyttelijöiden oiva laulu- ja tanssitaito. Viimeinen pikku kuva tuli napatuksi väliajan päätteeksi, kun katsomo taas täyttyi lähes viimeistä paikkaa myöten. Ainakin yksi paikka jäi tyhjäksi, kun eräs sairauskohtauksen saanut katsoja autettiin pois ensimmäisen näytöksen päätteeksi. Mikä lienee naiselle tullut, kun lääkäri hälytettiin paikalle kesken kaiken? Heti väliajan alkaessa nainen siirrettiin pyörätuolilla pois. Ei sentään ambulanssia tarvittu.

2 kommenttia:

vanski kirjoitti...

Virkkua on Turun seudun kesätoiminta -ja kelles aiot keitellä ??! Muut tässä pistää kttiloita kiertoon ja siirtyy ulkoruokalaan.... kesähellettä sinne !

Lissu kirjoitti...

No niin, johan palattu kesälaitumilta takaisin koneen ääreen - vain hetkeksi, luulisin. Ans kattoo, keille kaikille keittelen, kun syksy koittaa. Taitaa ruokittavia ja samalla uuden huushollin katsastajia piisata.