perjantaina, helmikuuta 13, 2009

Madeherkku

Kuka lienee pyydystänyt sen mateen, josta tänään iltapäivällä sain syödäkseni erinomaista keittoa, Sepon tekemää. Jäi kysymättä sopan resepti, joten poimin yhden Kalatalouden Keskusliiton sivuilta:

700 g:n made, 2 sipulia, 1 kg perunoita, 25 kpl maustepippuria, 20 kpl valkopippuria, laakerinlehti, tilliä, ruohosipulia ja vettä.

Made puhdistetaan ja leikataan n. 5 cm:n paloiksi, palat asetetaan keittoastiaan ja lisätään vettä niin paljon, että kala peittyy, annetaan kiehua kypsäksi. Keiton aikana kuoritaan vaahto pois, jonka jälkeen mausteet pannaan keittoastiaan pussissa. Kun kalat ovat kypsyneet, palat nostetaan ehjinä pois ja seläkepalat irroitetaan ruodoista ja pidetään lämpimänä liedellä kannen alla.

Kalojen keitinliemestä valmistetaan keitto. Lohkotaan kuoritut perunat ja pannaan ne liemeen, lisätään sipuli, annetaan kiehua kypsäksi. Keitto kaadetaan tarjoiluastiaan ja lämpimät kalaseläkkeet, murskattu tilli ja ruohosipuli lisätään.

Mainiolta maistuivat myös emännän leivonnaiset ynnä muut jo melkein suussa sulaneet aterian jälkiherkut. Kiitos!

Ei kommentteja: